Sanitary measures: not easy to navigate

0
2


Should we stand 2 or 1.5 meters away? How many friends are we allowed to invite inside? Many Quebecers get lost as health measures evolve, noted The newspaper.

• Read also: Government pulls muscles after months of awareness

• Read also: 2 meters away that we forget

The newspaper has concocted an unscientific quiz to test the knowledge of the inhabitants of Greater Montreal while Quebec is in a state of great confusion and health standards are still in force.

If the twenty people questioned agreed on the importance of washing their hands after shopping and that most also knew that it is only allowed to invite 10 people at a time, The Journal found that there is still confusion in the distances to be respected between individuals.

“When in doubt, we say two meters”, laughing laughing Béatrice Thompson and Henri Boisvert, met at the Jean-Talon Market in Montreal.


Béatrice Thompson and Henri Boisvert, 7/11

Photo courtesy, QMI Agency

Béatrice Thompson and Henri Boisvert, 7/11

Benoît Mâsse, a professor at the School of Public Health at the University of Montreal, does not, however, want to be too harsh on his fellow citizens.

” It’s not simple [de respecter toutes les règles]. Myself, sometimes, I have misery, “he admits. He says he entered a store through the wrong door recently, and still find it difficult to follow the direction of the arrows glued to the ground.

Just 1.5 meters

Although most knew that the distance to be respected in a group of 10 people from different households is two meters, few were aware that it was possible to keep only 1.5 meters in a room where is sitting and where little or no talk is made.

“It changes so often, like the 2 meter or 1.5 meter rule, that we don’t know exactly,” said Montreal resident Nick Sako. The latter initially believed that the 1.5 meter distance was reserved for grocery stores and the SAQ.


Nick Sako, 5/11

Photo Agence QMI, Guillaume Cyr

Nick Sako, 5/11

Alain Savard is more categorical: “It’s completely ridiculous and stupid,” he says, dissatisfied with the social distancing measures that change regularly.

Mask mandatory or not?

Several of the respondents met believed that the mask was already mandatory in public transportation. Others have admitted that they want this rule implemented as soon as possible.

Still on the subject of the mask, some of the people crossed did not know that it should be washed after each use.

” I never heard [cette consigne] “Says Carole Daveluy, who nevertheless recognizes the importance of wearing it in public places.


Carole Daveluy and Daniel Morency, 5/11

Photo courtesy, QMI Agency

Carole Daveluy and Daniel Morency, 5/11

Almost none of the people we met knew that group biking was still prohibited.

“It doesn’t make too much sense,” concludes Mohamed Yazit that the Newspaper encountered a store in Boucherville.


Raphaël Longo and Mohamed Yazit, 6/11

Photo courtesy, QMI Agency

Raphaël Longo and Mohamed Yazit, 6/11

Test your knowledge

1. How far does public meetings apply and on what conditions?

Answer: 1.5 meters between people in places where people are seated, relatively immobile and speak little or no

2. For what exception does physical distancing not apply?

Answer: For people living under one roof.

3. Can two people who do not live together have sexual contact?

Answer: No

4. Group bike rides are now allowed, true or false?

Answer: False.

5. If you respect the rules of social distancing, how many people can participate in team sports like soccer?

Answer: 50 people.

6. If I am in a public place and I am with 9 other people who do not come from the same household, how far should I keep?

Answer: 2 meters

7. How many people can we receive at home?

Answer: 10

8. Is the mask mandatory in public transport?

Answer: No, but Quebec will make it mandatory in two weeks.

9. Do I have to wash my hands on my way home from shopping, true or false?

Answer: True

10. Can’t two people who don’t live at the same address eat together?

Answer: False.

11. Do I have to wash my mask after each use?

Answer: True.

Today’s matches live



Source link
https://www.journaldemontreal.com/2020/06/30/mesures-sanitaires-pas-simple-de-sy-retrouver

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here